Tätä päivää

Työniloa

Pelkäsin, että kevät kirii vauhdilla ja painelee hetkessä ohi kohti kesää. Mutta ei se niin vauhdilla mennytkään, onneksi. Lämpimiä, ihanan keväisiä päiviä vastassa oli viileitä hallaöitä, joten luonnon täytyi vähän syrmistellä ja silmut joutuivat jurottamaan ennen kuin uskaltautuivat heittäytymään kevään riemuun. Ja nyt ollaankin jo kesäisissä tunnelmissa.

Mukavia ihmisiä, pajunvääntäjiä on ollut paljon kevään moninaisilla pajukursseilla. On tehty Annalassa pionitukia, Kettulassa ruukkupajuja ja Perniön, Turun ja Salon Taito keskuksissa opeteltu pajunpunonnan perusteita ja punottu huippuhienoja pajuamppeleita. On ollut todella mukavaa jakaa kurssilaisten iloinen innostus ja hämmästellä miten taitavaa porukkaa he ovatkaan!

Ja tottakai, kevään huippujuttu on edelleen minun ja muotoilija Ulla Vestolan sekä valokuvaaja Martti Lepän yhteistyössä tekemämme kirja “PUNO JA ASKARTELE PAJUSTA JA PIHLAJASTA”.

Kirjassamme on 24 ideaa teko-ohjeineen erilaisiin kodin ja puutarhan “juttuihin” piha-aidasta verhoihin. 144 -sivuisesta kirjasta saa myös ohjeet pajun kasvatukseen ja jatkokäsittelyyn. Puolet töistä on minun ja puolet Ullan. Valokuvaajamme “Mara” on kuvannut selkeät työvaiheet ja lähes kaikki kirjan kauniit kuvat. Omasta mielestäni kirja on ihana ja tietysti hartaana toiveena on, että lukijoista myös! Minervan julkaisemaa kirjaamme saa ostaa nettikirjakaupoista, Suomalaisesta kirjakaupasta ja Prisman kirjaosastoilta. Kirja on herättänyt kovasti ihastusta ja mikäs sen mukavamnpaa!!

Toukokuu oli pajukuu ja verstaalla kärpäset saivat ihan rauhassa heräillä, kun minä pajuilin. Mutta nyt verstaan ovi käy taas vinhaan ja jatketaan ihanien töiden ja mielenkiintoisten haasteiden kanssa…

Kesän valoa ja lämpöä kaikille!!

Tervehdyksin
Anne

Oletko jo käynyt kurkkaamassa linkistä, mitä Ketun verstaalla on myynnissä?